In 2023 hebben we, naast de normale werkzaamheden, twee belangrijke doelen in de Boerhaavetuin:

  • de vervanging vier markante fruitbomen
  • en de aanleg van een boomgaard.

In 2022 is een van de vier fruitbomen omgewaaid een tweede is wegens houtrot door onze vrijwilligers verwijderd. De twee overgebleven bomen zijn niet gezond. Reden om de vier fruitbomen te vervangen. Uiteraard willen we weer vier markante (oudere) fruitbomen, omdat ze een belangrijk deel uitmaken van de symmetrie in de Boerhaavetuin.

In het ontwerp van de tuin is een boomgaard opgenomen. Tot nu toe hebben wij andere prioriteiten gehad, maar 2023 is ook het jaar van de boomgaard! In het najaar van 2023 willen we de boomgaard volgens het ontwerp aanplanten. Veel donateurs hebben nu al (maart 2023) extra gedoneerd zodat wij deze doelen kunnen uitvoeren!

plaatsing van de vier fruitbomen en links boven de boomgaard
Categorieën: Nieuws