Onze stichting zal in het voorjaar van 2017 een boek uitgeven onder de naam: “Boerhaave, huis en tuin”. Het boek handelt uiteraard over het Boerhaavehuis en de tuin, maar ook historische aspecten komen aan de orde. Wie waren bijvoorbeeld de buren, en welke relatie is er tussen de St. Bartholomeus- en de Kleine Kerk.

Het boek wordt geschreven door Paul Jochemsz, oud voorzitter van Stichting het Boerhaavehuis. Inmiddels heeft hij meerdere boekwerken op zijn naam staan. Recentelijk verscheen van zijn hand het boek “De oude Jeroenstoren – 147 treden naar de top” over de oorsprong van de kerk en toren van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen.

“Boerhaave, huis en tuin” belooft een rijk geïllustreerd boekwerk te worden met interessante achtergrondverhalen en leuke “weetjes”. Het is mogelijk om op voorhand een exemplaar te bestellen. De prijs bedraagt slechts €15,– bij voorinschrijving. Alle intekenaars worden met hun naam in het boek opgenomen. Via het tabblad ‘Boerhaaveboek’ op deze website kan een exemplaar van deze unieke uitgave worden gereserveerd.

Categorieën: Nieuws