Voorhouter Paul Jochemsz is, geholpen door een redactieraad, in de afrondende fase van het schrijven van een boek over een bijzonder gebied in het oude centrum van Voorhout. Het is Paul zijn derde boek, na eerdere uitgaven van de gewaardeerde boeken “Foreholte, 75 jaar clubliefde” en “De Oude Jeroenstoren, 147 treden naar de top”.

Het boek is een uitgave van de Stichting Het Boerhaavehuis en gaat over Herman Boerhaave, het Boerhaavehuis en de tuin, maar ook over de aangrenzende gebieden, zoals de beide kerken, de kerkhoven, het Boerhaavekwartier, de scholen, alsmede de Oude Agnes en de later bebouwde gebieden rond het Boerhaavehuis.

Tot eind april is het mogelijk om voor slechts 15 euro in te tekenen voor het Boerhaaveboek. Bij intekening wordt uw naam in het boek vermeld en u wordt vervolgens op donderdagavond 22 juni 2017 uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van het boek op het Kerkplein en in de Boerhaavetuin. Er zijn reeds 1300 intekenaars, dus het wordt vast een drukbezocht, bijzonder en cultureel evenement waaraan o.a. medewerkings wordt verleend door Toneelvereeniging Cultuur Verheft en koperensemble Brasso, beiden uit Voorhout.

Intekening is mogelijk via deze website (klik even op de tab Boerhaaveboek) of via e-mail berghaas@casema.nl. Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken naar het rekeningnummer NL31 RABO 0139 5373 92. t.n.v. Boerhaaveboek).

Categorieën: Nieuws