Het Boerhaavehuis is gelegen in het unieke groene hart van Voorhout, dat bij veel Voorhouters nog onbekend is. Juist dat was de reden om een boek uit te geven waarin dit markante plekje wordt beschreven onder de titel Boerhaave, Huis en Tuin. Schrijver Paul Jochemsz en zijn redactieteam zijn bijna 2 jaar bezig met het verzamelen van informatie en het houden van interviews. De presentatie van dit prachtige boek is aanstaande.

Op donderdag 22 juni kan heel Voorhout zien dat er iets aan de hand is in Voorhout. Voor het eerst in de 124 jarige geschiedenis van de St. Bartholomeuskerk, wappert een (Voorhoutse) vlag uit een luikje vlak onder het kruis en de haan bovenaan de spits. Op spectaculaire wijze zal het eerste exemplaar worden gepresenteerd. Het kerkplein staat vol met de vele intekenaars van het boek. Oud bewoners van het Boerhaavehuis zijn uitgenodigd en hebben inmiddels toegezegd aanwezig te zullen zijn, evenals een aantal oud burgemeesters. Op voorinschrijving zijn per eind april 2017 al 1.500 exemplaren(!) van het boek verkocht.

De presentatie belooft een cultureel spektakel te worden waaraan o.a. medewerking wordt verleend door Toneelvereniging Cultuur Verheft, Koperensemble Brasso, Popkoor Goed Gestemd en de Oranje Vereniging. Chris Tetteroo, voorzitter van Cultuur Verheft, heeft een mooie uitvoering gemaakt; de spelers komen als hoofdpersonen uit het boek gestapt, op het bordes voor de kerk, muzikaal begeleid door het koperensemble Brasso. Popkoor Goed Gestemd zingt meerstemmig het Voorhouts Volkslied en na het afhalen van het boek in de Boerhaavetuin vindt er mooi feestje plaats op het kerkplein met horeca ondersteuning van Cheers en Lunchroom Ons Genoegen.

Nog geen boek besteld? Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor slechts €15,– heeft u het rijk geïllustreerde boek in uw bezit. Bestellen kan via de website www.boerhaavehuis.nl

Van harte aanbevolen!

Categorieën: Nieuws