Op vrijdag 22 juni was het zover: de presentatie van het boek Boerhaave Huis en Tuin. Werd Voorhout ’s middags nog getroffen door een flinke onweersbui en stortregens, tijdens de presentatie bleef het droog en scheen na afloop het zonnetje. Tussen de 600 en 800 belangstellenden waren op het kerkplein aanwezig bij het uitreiken van het eerste exemplaar. Toneelvereniging Cultuur Verheft opende de avond met een tableau vivant, geschreven door voorzitter Chris Tetteroo. Het leven van Herman Boerhaave werd in beeld gebracht. De Paus, Tsaar Peter de Grote en Jacoba van Beieren stapten uit een levensgroot boek. De voorstelling werd begeleid door muziek van koperensemble Brasso en Popkoor Goed Gestemd. Vanuit een torenluikje, net onder de spits van de toren, werd het eerste boek neergelaten en kwam in de handen van auteur Paul Jochemsz. Deze reikte het eerste exemplaar uit aan wethouder Arno van Kempen. Namens de gemeente Teylingen deed de cultuurwedhouder Stichting het Boerhaavehuis een wegwijzer cadeau die vanaf de Herenstraat de weg wijst naar het Boerhaavehuis en de tuin. Nadat de belangstellenden het glas hadden geheven kon het boek in de Boerhaavetuin worden afgehaald. Op basis van voorinschrijving zijn inmiddels ruim 1.500 boeken verkocht. Een beperkt aantal exemplaaren is nog beschikbaar voor de verkoop en voor 20 Euro te koop bij Doe Het Zelf Jeroen Schulte aan de Herenstraat in Voorhout.

Categorieën: Nieuws